Spyro 3

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
Venom 333
Junior
Junior
Posty: 5
Rejestracja: 22 lipca 2004, 16:29

Spyro 3

Post autor: Venom 333 »

Problem polega na tym, że grając w Spyro 3 na ePSXe odtwarzania muzyka - ściażka dżwiękowa jest odtwarzana przez około 3 sekundy i ... znowu od początku ... i tak bez przerwy! [ Mam nadzieję, że jasno opisałem problem ].

Chodzi o to, że włacza się początek muzyki w tle - po 2-3 sekundach muzyka się przerywa i włacza się od nowa.

Może nie jest to krytyczny błąd, uniemożliwiający grę, ale za to wyjątkowo DENERWUJĄCY ! :evil:

Próbowałem wszelkie ustawienia dźwięku i grafiki ... nic to nei dało - nawet odnistalowywayełm sterowniki dźwięku ...
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Na początek wypróbuj opcje "Enable SPU iRQ hack" w menu wyboru wtyczki dżwiękowej. Nastepnie sprawdź czy ścieżka nie została usunięta / skrócona do 3s (co jest nader częstym precedensem w przypadku gier z internetu) odpalając grę na innym emu - np. VGS lub PSXeven.

Sprawdź i pisz o rezultatach 8)
2BII!2B
Venom 333
Junior
Junior
Posty: 5
Rejestracja: 22 lipca 2004, 16:29

Post autor: Venom 333 »

Nie mają po 3 sekundy - bo nieraz, nie wiadomo czemu soundtrack dochodzi nawet do 20 sekund :?: :shock:

Jeżeli chodzi o Enable SPU IRQ hack - to po każdym restarcie ePSXe opcja się automatycznie wyłącza - nie wiem czemu - być może dlatego, że moja karta dźwiękowa tego nie obsługuje :?:

Na PSXEven mi się gra wogóle psuje [ wychodzi ERROR - jaki - mniejsza z tym ].

Na VGS trzeba grać z płyty a ja mam ISO tej gry.
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Na VGS trzeba grać z płyty a ja mam ISO tej gry.
Załaduj ISO do dowolnego programu typu Virtual Drive i problem z głowy.
Venom 333
Junior
Junior
Posty: 5
Rejestracja: 22 lipca 2004, 16:29

Post autor: Venom 333 »

BzyRes pisze:
Na VGS trzeba grać z płyty a ja mam ISO tej gry.
Załaduj ISO do dowolnego programu typu Virtual Drive i problem z głowy.
Też prawda :D


No więc na VGSie dźwięk działa bez zarzutów !

Jednak nie da się porównać jakości z VGSa do tej ePSXe ....
czyli wolałbym grać na ePSXe niż na VGS :)

Czyli problem z uszkodzonym ISO odpada ... ktoś zna jakąś inną propozycje na rozwiązanie?
ODPOWIEDZ