Problem z grą Resident Evill

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
Baksiu
Junior
Junior
Posty: 13
Rejestracja: 23 października 2004, 02:04

Post autor: Baksiu »

Wracając do RE1 to jak załatwiłem inną gre RE1 i jak włacze w ustawieniach video funkcje show FPS display on startup to gra zatrzymuje sie przy wyniku FPS 0103.0 i ta wersja residenta też mi nie chce iść.
Baksiu
Junior
Junior
Posty: 13
Rejestracja: 23 października 2004, 02:04

Post autor: Baksiu »

Ok wszystko dziala mowa o drugim pliku RE1 bo pierwszy nie dziala nadal ale gre już mam wielkie dzieki za pomoc.Pozdrawiam.
Baksiu
Junior
Junior
Posty: 13
Rejestracja: 23 października 2004, 02:04

Post autor: Baksiu »

Jeszcze tylko jeden tyci klopocik gra chodzi ok predkosc gry jak nalezy dzwiek tez tylko chodzi o to jak zaczynam grac i pojawia sie obraz gry to postacie wskakują po chwili .Tak jest caly czas np. przechodze przez drzwi widze komnate a gosc ktorym gram pojawia sie po chwili to jest ulamek sekundy. Czy mozna cos z tym zrobic?
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5215
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Gra chodzi za szybko
FPS 0103.0
to nie jest liczba wyświetlonych dotychczas klatek jak podejrzewałeś lecz prędkość emulacji. W normalnych warunkach powinna wynosić odpowiednio 50 dla gier PAL i 60 dla NTSC. 130 to sporo za dużo :D

Aby ograniczyć prędkość emulacji w konfigu wtyczki wideeo włącz opcję "Use FPS Limit" i ustaw ją na Autodetect. Będzie dobrze.


BTW; czy nie prosiłem Cię o korzystanie z opcji zmień/Edytuj. Pierwsze upomnienie.
2BII!2B
Baksiu
Junior
Junior
Posty: 13
Rejestracja: 23 października 2004, 02:04

Post autor: Baksiu »

Spoko wszystko jest ok.Jeszcze raz dzieki za pomoc.Pozdrowionka.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5215
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

No problem, byłoby miło gdybyś jednak scalił swe powyższe wypowiedzi (przynajmniej te ktore znajduja się jedna pod drugą ) :!: Wiesz co robić. Niech przyciski, Zmień/Edytuj i X oraz skróty Ctrl+C/V pójdą w ruch :D
2BII!2B
ODPOWIEDZ