tekken 3 i save,jak co i gdzie?

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
mokir10
Junior
Junior
Posty: 10
Rejestracja: 01 kwietnia 2005, 14:10

Post autor: mokir10 »

a wiec tak:gra zajmoje dozo takze chyba nie jest okrojona-filmiki sa i w sumie wszystko dziala po zakonczeniu gry mam tylko przez chwilke czarny ekran ale jak dam start to rusza mi i jest ok...odblokowuje postac ale ona nie chce mi sie zapisac....dalem autosave ale jak wychodze i odpalam jeszcze raz to znowu zmienia mi sie na 'auto save NO'...daje load save...tam w opcjach karty no i wyskakuje tym razem juz 'load OK'...no ale na tym sie konczy bo wcale sie nie loadowalo bo nie mam tych postaci ktore odblokowalem.
...mam cos spioeprzonego z ta memorycard??
...czy brakuje mi do niej jakis plikow czy co???
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Sprawdz, czy w atrybutach pliku z karta pamieci {p-klik na pliku > wlasciwosci} nie jest przypadkiem zaznaczona opcja "tylko do odczytu'. Jesli jest, to ja odznacz i problem zniknie.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5216
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

To samo tyczy się samego folderu "memcards" ... hmmm... w zasadzie nawet całej zawartości katalogu z ePSXe.
Upewnij się iż nie ma w nim elementów (plików i folderów) z atrybutem "Tylko do odczytu" :!:
2BII!2B
mokir10
Junior
Junior
Posty: 10
Rejestracja: 01 kwietnia 2005, 14:10

Post autor: mokir10 »

ok....ale znowu problem....moj komp jest do dupy zaczyna mnie to coraz bardziej denerwowac.......nie da sie tego sciagnac....
...daje zastosuj pozniej ok i jak wchodze w wlasciwosci to on znowu jest tylko do odczytu....??????!!!!!!

ok zauwazylem ze z plikow sie to sciaga ale nie z folderow...wiec dalej sprobowalem na szybciora przejsc 1 postacia...i nic nie zapisuje tego dalej...na forum znalazlem taki temat o tym juz ktos tam radzil stworzyc nowy katalog taki zeby nie byl tylko do odczytu i nowy plik karty jak to sie robi???....bo nie da sie tak od razu tego foldera stworzyc zeby nie byl tylko do odczytu...

*EDIT by Bzy.
Prosze nie pisac swoich postow jeden pod drugim, tylko uzywac opcji 'edytuj'.
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

(...) i nowy plik karty jak to sie robi???
1. Kopiujac juz istniejaca memorke.
2. Uzywajac CVGSa / Emurayden'a: Edit > Preferences > [Player 1 > Memory Card] > Create.
3. Wyreczajac sie ktoryms z programow do obslugi kart pamieci.
mokir10
Junior
Junior
Posty: 10
Rejestracja: 01 kwietnia 2005, 14:10

Post autor: mokir10 »

ale ja mam epsxe1.6.0 a nie jakis tam raiden...nie wiem dlaczego mam z tym takie problemy ale no musze to zriobic bo gra juz mi sie nudzi...a wrecz denerwuje...musze odkryc ta reszte zawodnikow....BzyREs twoja ostatnia odpowiedz nic mi nie daje za bardzo, ale szanuje to ze chcesz mi pomoc i z gory dziekuje!...po instalacji w katalogu memorycard juz cos bylo i w opcjach zaznaczylem jeden z tych plikow, odchaczylem w nich te opcje 'tylko do odczytu'...no i niby powinno byc ok ale nie jest....mi juz koncza sie pomysly co bym mogl z tym zrobic...probuje juz od dobrych 3 dni i nic....trace nadzieje ze to mi sie uda :(
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

ale ja mam epsxe1.6.0 a nie jakis tam raiden
Pobrac CVGSa z Downloadu w celu stworzenia memorki, to lacznie raptem 5 minut roboty.

Awaryjnie mozesz uzyc PECa, badz poszukac w i-necie memorki do Twojej wersji TK3.
mokir10
Junior
Junior
Posty: 10
Rejestracja: 01 kwietnia 2005, 14:10

Post autor: mokir10 »

witam ponownie...olalem ta gre...ale po czasie znowu sie za to wzielem...zassalem wszystkie rzeczy do emulatora...i....wszystko ok:D:D:D.odkrywali sie no i wszystko sie zapamietywalo...
tylko zostaly mi trzy postacie do odkrycia: 1)ten pijany mistrz 2)dinozaurek i 3)org ten na koncu samym....hmm
no i gra chodzila dobrze bez problemow a teraz jak zakoncze gre to mi sie wiesza, wczesniej sie tak nie dzialo...dlaczego????jak mam odkryc reszte????
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

ylko zostaly mi trzy postacie do odkrycia: 1)ten pijany mistrz (...)
Aby odkryc pozostale bonusowe postaci nalezy udac sie do krainy wszechwiedzy, zwanej GameFAQs, skad posrod masy poradnikow nalezy wyszukac FAQ do TK3 i wyciagnac zen potrzebne informacje.

Powiem wiecej. Nie nalezy pytac o rzeczy zwiazane z przechodzeniem gry na lamach forum, bo jest to sprzeczne z Naszym regulaminem i powoduje nikomu niepotrzebny balagan.
teraz jak zakoncze gre to mi sie wiesza, wczesniej sie tak nie dzialo...dlaczego????
Trudno powiedziec. Sprobuj wcisnac 'START' w momencie zwisu.
mokir10
Junior
Junior
Posty: 10
Rejestracja: 01 kwietnia 2005, 14:10

Post autor: mokir10 »

...dziekuje i przepraszam za balagan.. :|
ODPOWIEDZ