Strona 1 z 1

Valkirye Profile

: 24 lutego 2003, 12:06
autor: naifun
Witam wszystkich
Mam pytanie a zarazem prosbe,otoz gram obecnie w Valkyrie Profile ,ktora emuluje na epsxe 1.5.2. Moja prosba jest taka ,jesli ktokolwiek z was gral w ta gre pod emulatorem i wie jak ustawic epsxe aby gra chodzila bez zarzutu(czyt. nie zawieszala sie,bledy z dzwiek juz przeboleje) bylbym wielce wdzieczny za pomoc.

P.S
Tak swoja droga to pytanie moze odniesc sie tez do gry Thousands Arms
,tez mi sie wiesza.

pozdrawiam

: 24 lutego 2003, 17:15
autor: winter_mute
1. Problemy spowodowane są przez dwie rzeczy: dźwięk i opcję SaveState więc:
2. Nie używaj opcji SaveState w tej grze - save`uj jedynie na memorce :!:
3. Używaj "Eternal SPU Plugin" lub "P.E.Op.S. DSound Audio Driver", dodatkowo włącz sgf "SPU IRQ" w ich konfiguracji.
4. Kompatybilność > choć dwa powyższe pkt. powinny zarzegnać Twój problem to dla uzyskania maksymalnej kompatybilności emulatora z tym tytułem warto:
- używać pluginu graficznego PeopS Software
- używać pliginu dźwiękowego Eternal SPU, w trybie SPUAasync>Smooth z wysokim buforem dźwięku (40-60) <= wymaga to dobrego sprętu, ale nie uświadczysz np. kłopotów z dialogami...

: 24 lutego 2003, 20:33
autor: Gość
Wielkie dzieki zaraz to przetestuje.

pozdrawiam

edit by w_m a może by się tak zalogować ?? Jest też opcja automatycznego logowania jeśli nie chce Ci się wpisywać danych za każdym razem :)

: 27 lutego 2007, 15:49
autor: wojtek
Siema, podczepie sie pod temat zeby nie smiecic.

Moj problem polega na tym ,ze w momencie gdy gra pyta o 2 cd nie wiem wlasciwie co zrobic. Gram z obrazów plyt, które zainstalowalem deamonem.
Probowalem zmieniac w nim obrazy 1 i 2 w slocie ktorego akutalnie uzywa epsxe ale bez skutku.
Zmienilem plugina do cd na jakis z opcja "autodetect" ale tez nic nie dalo.

: 27 lutego 2007, 19:34
autor: winter_mute
gdy gra pyta o 2 cd nie wiem wlasciwie co zrobic.Gram z obrazów plyt, które zainstalowalem deamonem.
Jak w grze wyskoczy napis "zmień płytę" to:
1) Escape
2) Plik > Zmień dysk > CDROM, wyskoczy komunikat ...
3) Zmieniasz płytę w deamon tools
4) wciskasz przycisk "OK" w oknie komunikatu z pkt 2

Tyle.

: 27 lutego 2007, 20:34
autor: wojtek
Dzieki :)