Problem z grą Resident Evill

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
Baksiu
Junior
Junior
Posty: 13
Rejestracja: 23 października 2004, 02:04

Problem z grą Resident Evill

Post autor: Baksiu »

:cry: Witam mam problem z grą Resident Evill 1 po włączeniu emulatora mam czarny obraz .Próbowałem kilku wariantów z emulatorem i nic .Resident Evill 2 chodzi bez problemu.Acha jestem na forum pierwszy raz . Super stronka . :lol: Pozdrawima i prosze o pomoc.[/i][/b]
Baksiu
Junior
Junior
Posty: 13
Rejestracja: 23 października 2004, 02:04

Post autor: Baksiu »

Acha gra Resident Evill skłasada sie z plików CD-ROM image files, CCD, CUE i SUB a REsident Evill 1 z CD-ROM images files, CCD i SUB. Czy brak plików CUE może to powodować? Pozdrawiam
Mortus
Administrator
Administrator
Posty: 840
Rejestracja: 05 września 2002, 17:35

Post autor: Mortus »

No to może zwyczajowe combo :P:
- ustaw emulator wg. zalecanych ustawień grafiki na stronie
- ściagnij i dobraj nowe stery
- przy win XP - nowe ASPI (wszystko co dotychczas wymieniłem jest na naszej stronie)
- pogrzeb w dziale kompatybilność

Co do drugiego posta (jednocześnie prosiłbym o wyedytowanie ich i scalenie w jeden), to brak cue nie powinien odbijać się na działaniu obrazu. W tym przypadku najważniejszym plikiem jest *.ccd.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
Baksiu
Junior
Junior
Posty: 13
Rejestracja: 23 października 2004, 02:04

Post autor: Baksiu »

Jeszcze jedna rzecz cd rom image files przy RE1 nie da sie otworzyc wyskakuje jakis bład wiec moze poprostu plik jest skopany bo przy RE2 otwiera sie i pokazuje zawartość cd rom image files
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5215
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Z grą nie powinno być problemów, przynajmniej jeśli chodzi o ustawienia emu i pluginów, RE pracuje bezproblemowo pod podstawową konfiguracją pluginów. Podejrzewam, że problem tkwi gdzie indziej:
1) jaką masz wersję gry
2) czy ePSXe wyświetla jakieś informacje w debuggerze :?:
3) Jesteś pewien że obraz został poprawnie zrzucony :?: Sprawdź czy gra działa na VGSie (do odpalenia ISO użyj napędu wirtualnego tj. np. DeamonTools)
2BII!2B
Baksiu
Junior
Junior
Posty: 13
Rejestracja: 23 października 2004, 02:04

Post autor: Baksiu »

Resident Evill director cuts pal uzyłem nero do stworzenia obrazu plyty wpakowalem do deamon tools zaznaczylem w konfiguracji cd rom z deamona i nic dalej czarna plansza direct input init ok i init score pu ok to wyswietla i gra nie odpala sie
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5215
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

1) Sprawdź jeszcze na VGSie
2) W jakim stanie jest płyta (porysowana :?:)
3) Spróbuj zrzucić grę za pomocą innego softu - polecam CloneCD (z profilem libeCrypt) lub Alkohol120% (ustawienia PlayStation)
2BII!2B
Baksiu
Junior
Junior
Posty: 13
Rejestracja: 23 października 2004, 02:04

Post autor: Baksiu »

Próbowałem i z clone cd i nic .No trudno.
Ostatnio zmieniony 12 listopada 2004, 01:41 przez Baksiu, łącznie zmieniany 1 raz.
Adult
Administrator
Administrator
Posty: 524
Rejestracja: 03 kwietnia 2003, 16:24

Post autor: Adult »

Możes sobie odpuścić ściaganie gier na ps2 ponieważ pcsx2 najbardziej zaawansowany emulator nie potrafi odpalić żadnej gry tak żeby można było sobie pograć w pełnej prędkości.
Obrazek
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5215
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Mam jeszcze pytanko jak w praktyce spisują sie emulatory na ps2
W chwili obecnej w komercyjne tytuły grać się nie da.

Więceej informacji w dziale konkurencja i niusach
2BII!2B
ODPOWIEDZ