Plugins

Dział poświęcony polskiemu tłumaczeniu gry Final Fantasy VII w wersji na konsolę Sony PlayStation. Strona tłumaczenia: <a href="http://ff7pl.psemu.pl">ff7pl.psemu.pl</a>

Moderator: browar

kmt
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 25 sierpnia 2012, 12:07

Plugins

Post autor: kmt »

Na jakich plugins video najlepiej grac ?I czy wogole na windows 7 mozna normalnie sobei pograc bo na ePSXe 1.7 niby mi sie wgrywa ale tylko do momentu Sony entertaiment computer potem czarny ekran ?
greenmag

Post autor: greenmag »

Wtyczka gpuPeopsOpenGL + spuEternal + oryginalna gra powinna pomóc
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5153
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Zależy od sprzętu - jak masz kartę ze stajni nVidia to wtyczki OpenGL i OpenGL2 są moim zdaniem najlepsze, natomiast brand ATI pod wskazanymi API mocno szwankuje i w przypadku tych kart należy skorzystać z pluginu wideo Pete's DX6(D3D).

A co do problemu to popieram powyższe - jak masz piracką szmatę, bądź źle zaaplikowane spolszczenie to żadna wtyczka Ci nie pomoże, bo to jest jak w życiu - jak do tira założysz koła od malucha to też daleko nie pojedziesz :]
2BII!2B
kmt
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 25 sierpnia 2012, 12:07

Post autor: kmt »

nie miałem zły bios :P niewiedziałem ze biosy z PS2 nie poradza sobie z grą na psx(jestem kompletnie zielony w kwesti emulatorów). Musze przyznac ze miło sie gra ;d na polskiej wersji językowej :)

btw. karte mam ze stajni ati 7850hd zaraz sprobuje na opengl i zobacze jak to wyglada;pchodz za bardzo mi nie przeszkadza grafika w tej grze ;d chodz kiedys wydawala sie duzo lepsza :P
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5153
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

nie miałem zły bios. niewiedziałem ze biosy z PS2 nie poradza sobie z grą na psx
Emulatory pierwszego PlayStation nie obsługują BIOSÓW z PS2. Idąc za powyzszą analogią - przełożenie silnika z TIRa do malucha jest równie skuteczne :]

Najważniejsze jednak, że problem został zażegnany. Jak tam kwestia wyświetlania obrazu - z której wtyczki graficznej obecnie korzystasz i jak się sprawuje na Twoim ATI?
2BII!2B
ODPOWIEDZ