Strona przechowuje informacje w plikach cookies, zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz dokonać zmian zasad korzystania z ciasteczek w ustawieniach swojej przeglądarki i/lub UKRYĆ ten komunikat.
PSEmu: PlayStation Emulation
Reklama w serwisie PSEmu.pl
Serwis PlayStation PlayStation 2 Forum IRChat

Strona Główna » Emulacja » PlayStation » ePSXe i dodatki
>> JoyPad+klawiatura Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
RekNaDe
Junior
Junior

Dołączył: 16 Lis 2011
Posty: 6

PostWysłany: 2011 11 16 23:21    Temat postu:  JoyPad+klawiatura    

Siema ziomce jeśli byl taki Nie Temat sorka ale NIE znalazłem Problem mam z klawką i dzojstikiem, NIE działają równocześnie. Albo klawiatura działa aw tedy dzojstik NIE, Albo Na odwrót w zależności czy ustawie analogowe km ON? OFF klawiszem F5. Chciałem dodać Ze Na początku Taka kombinacja wlasnie działała, Tylko chciałem wyłączyć całkowicie analogowe, bo Mnie denerwuje ai Tak z niego NIE korzystam (czasami nieumyślnie naduszę pójść i do czego Robi NIE chcę ). Wyłączałem go klawiszem F5, guzikiem km dzojstiku, nawet w konfiguracji dzostika ustawiłem km Digital, Analogi Dalej działały xD. Cos tam zrobiłem i NIE mogę grać na 2, do DLA Mnie NIE Frajda; (system Przywróciłem, zainstalowałem Od Nowa, skonfigurowałem Tak Jak miałem (. http://swiatpsx.pl/konfiguracja-epsx...ery-vt2971.htm ) według Tego, i Nadal te 2 żeczy RAZEM NIE działają;.. (Juz srać Na dziesięć analogowe, Tylko żeby działała klawiatura z dzojstikiem, bo Bez Tego się nawet NIE chcę grać PS Dzieki pl kazda odpowiem Pzdr
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA


Dołączył: 04 Wrz 2002
Posty: 5238
Skąd: psemu.pl

PostWysłany: 2011 11 17 00:23    Temat postu:    

hmmm... tak w ogóle... że co?

Tłumacz co tworzysz:
- jeden gracz i ciupanie na dwóch kontrolerach naraz, czy dwóch i każdy ma swój osobny?
- joystick? taki jakie królowały lata świetlne na C64 i atarynkach wszelkiej maści? Przecież to IMO niewygodne strasznie i prócz serii Ace Combat większego zastosowania nie widzę.
- o takie cudaki w postaci konfliktu kontrolerów przede wszystkim podejrzewałbym stery - DirectX konkretnie jeśli grasz pod Windowsem. Przeinstaluj.
- co do samych ustawień ePSXe, tryb DUALSHOCK, cyfrowe kierunki na joy, reszta przycisków z klawiery, i powinno działać zarówno w trybie analogowym jak i cyfrowym. Na DualShocku przynajmniej kierunki tak działają, z klawiaturą czy zadziała nie wiem, przyznaję szczerze że nigdy mieszać nie próbowałem, ot, DS(2) ma wystarczającą liczbę własnych guziczków.

_________________

DARMOWE gry na PS2. megaROMS -> Click 1, Click 2, Click 3 !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen 
RekNaDe
Junior
Junior

Dołączył: 16 Lis 2011
Posty: 6

PostWysłany: 2011 11 17 00:53    Temat postu:    

1 Chodzi mi o grę we 2, 1 na JoyPadzie, a 2 na klawiaturze, ale gdy ustawię klawiszem F5 na OFF to działa JoyPad, a klawiatura nie działa, a gdy ustawie na on to działa klawiatura, ale JoyPad nie działa ;(.
2 Chodzi mi o JoyPad Very Happy
3 Stery są dobre, ponieważ działało wszystko dobrze zanim nie napaćkałem z klawidzami F5 i F6 podczas gry ;(
4 Srać już na te analogi, najważniejsze aby klawiatura działała równocześnie z JoyPadem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA


Dołączył: 04 Wrz 2002
Posty: 5238
Skąd: psemu.pl

PostWysłany: 2011 11 17 21:53    Temat postu:    

No to tak:
1) Oba multitapy wyłączone
2) Port 2/Pad 1 w ePSXe, dajesz wpierw Clear, a później tryb Digital i ustawiasz wszystko z klawiatury, wedle własnych upodobań.
3) Port 1/Pad 1, jak poprzednio dajesz clear... a jako że gier które wymagają obu gałek analogowych jest na PSXa niewiele to mój zawsze działający sposób jest następujący:
a) wyłacz analogi na padzie
b) tryb digital w ustawieniach ePSXe
c) ustawiasz wszystko jak leci korzystając jedynie z przycisków (nie baw się gałkami), a jak skończysz to
d) przełaczasz konfig na tryb DualShock
(e) i ewentualnie konfigurujesz wibracje, jeśli Twój pad je obsługuje czyli DX1/Constant/Constant [to działa najczęściej]
f) ustawienia dla analoga zostawiasz puste... i
Odpalasz grę, oba kontrolery powinny działać, przy czym na padzie możesz grać zarówno krzyrzakiem jak i gałką, ten drugi tryb aktywujesz stosownym przyciskiem na padzie - od klawiszy F5/6 trzymaj się z daleka.

tyle z mojej. testuj.

_________________

DARMOWE gry na PS2. megaROMS -> Click 1, Click 2, Click 3 !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen 
RekNaDe
Junior
Junior

Dołączył: 16 Lis 2011
Posty: 6

PostWysłany: 2011 11 17 22:41    Temat postu:    

No niestety nie działa ;(. Próbowałem już chyba każdej możliwej kombinacji, to nie wina tych ustawień. Albo może są jakieś patche albo pluginy wyłączające analogi, bo gdzieś się doczytałem że są, to one likwidują ten klawisz F5?? może by zadziałało, i z kąd takie coś wziąść??(Jeśli to możliwe:D )
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA


Dołączył: 04 Wrz 2002
Posty: 5238
Skąd: psemu.pl

PostWysłany: 2011 11 18 01:52    Temat postu:    

Sprawdź DX i stery do pada jeśli takie posiadasz, bo powyższa konfiguracja akurat działa - przed publikacją sprawdzałem dziś na.... Tekken 3 + Logitech MK320 + Sony DualShock2 przez Mayflash Super Dual Box Pro.
_________________

DARMOWE gry na PS2. megaROMS -> Click 1, Click 2, Click 3 !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen 
RekNaDe
Junior
Junior

Dołączył: 16 Lis 2011
Posty: 6

PostWysłany: 2011 11 22 00:26    Temat postu:    

Hej ostatnio mnie nie było i nie pisałem, sprawdziłem te sterowniki od JoyPada i tym razem przy instalacji wyskakuje komunikat
Please make sure that you have installed the DirectX 7.0 or above before installing the driver.
Wiem że musze biblioteki ściągnąć, ale skąd ? próbowałem directx 9 z 2010 roku , instalowałem directxa z płyt orginalnych od kompa i nic, musze mieć tego 7 skąd go pobrać ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
Yohokaru
Senior
Senior


Dołączył: 15 Lut 2011
Posty: 194
Skąd: Pałuczyna

PostWysłany: 2011 11 22 14:20    Temat postu:    

Wcale nie musisz mieć DX7 bo, gdy instalujesz np. Dx9 to każda wersja i jej usprawnienia są w tym wszystkim.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
RekNaDe
Junior
Junior

Dołączył: 16 Lis 2011
Posty: 6

PostWysłany: 2011 11 22 18:19    Temat postu:    

To ja wiem że tak jest, bynajmniej powinno być. Sam instalowałem go z 7 razy inne wersje ściągałem z 2010 roku, nawet tego instalowałem co miałem na płytce od kompa orginalnej i nie działa. Więc nie wiem, ale innego wyjścia nie widzę jak pobrać DX7 ;(
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
Yohokaru
Senior
Senior


Dołączył: 15 Lut 2011
Posty: 194
Skąd: Pałuczyna

PostWysłany: 2011 11 23 14:32    Temat postu:    

Jeśli znajdziesz bo to są stare biblioteki jeak świat, chociaż wątpie czy coś da. Może format?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
RekNaDe
Junior
Junior

Dołączył: 16 Lis 2011
Posty: 6

PostWysłany: 2011 11 23 18:36    Temat postu:    

Noo jeśli nie znajdę to pozostanie jedynie format ;(
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
Yohokaru
Senior
Senior


Dołączył: 15 Lut 2011
Posty: 194
Skąd: Pałuczyna

PostWysłany: 2011 11 24 16:24    Temat postu:    

Czekaj z tym formatem! Przypomniało mi się że w szafie mam płytę z Worms World Party, a tam są te sterowniki. Postaram się zgrać i wrzucić Ci na rapida, jeśli znajdę płytę Rolling Eyes

Edit: Sprawdź ten link.

www.oldversion.com/download-DirectX-7.0.html
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA


Dołączył: 04 Wrz 2002
Posty: 5238
Skąd: psemu.pl

PostWysłany: 2011 12 03 15:55    Temat postu:    

DirectX w wersji do 9.0c
http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=35
czyli łącznie ze wszystkimi wcześniejszymi odsłonami.

Stawiam jednak, że problem tkwi raczej w sterownikach, więc jedyne co można zalecić to ich zmiana na nowsze. Stawiam, że pewnie się nie znajdą, ot zalety tanich przejściówek, ergo jedyna mądra rada - zakup solidnego konwertera, z solidnymi sterami. Osobiście polecam produkty MayFlasha, korzystam od paru lat i nigdy nie było najmniejszego problemu, czy to ze starami, czy z samym kontrolerem.

_________________

DARMOWE gry na PS2. megaROMS -> Click 1, Click 2, Click 3 !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen 
Wyświetl posty z ostatnich:   Sortuj według:   
Strona 1 z 1 [13 Posts]  
Strona Główna » Emulacja » PlayStation » ePSXe i dodatki
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu


Obecny czas to 2019 09 18 01:01
Wszystkie czasy w strefie UTC + 4 (DST)

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

PSEmu.pl poleca > issonline >
najwiekszy poksi serwis poswiecony zagadnieniom we...
> Przyjaciele PSEmu.pl > Dołącz do nich


Skocz do:  
Back to Top              
Forum Serwisu PSEmu.pl / PSePSXe © 2002-2006 by winter_mute
Powered by phpBB © 2001-2006 phpBB Group
Jenova Template © digital-delusion