Jak długo masz Windowsa na Hdd?
Re: re:
Ja robie dokładnie tak samo od półtora roku i dlatego tak długo mam windowsa , odtwarzam kopie co drugi dzień i trwa to nie całą minutke więc gdy u mnie się coś sypie to zaraz odtwarzam kopie i już problem znika. Po to jest norton ghost by nie denerwować się że tu nas jakiś wirus czy trojan zaatakował, podziwiam ludzi którzy instalują sobie windowsa co 2, 3 tygodnie bo mi by się nie chciało zawsze na nowej windzie instalować wszystkie potrzebne programy i na dodatek je odpowiednio poustawiać, naprawde podziwiam tych ludzi za wytrwałość.gurka pisze:ja nie robie reinstala tylko odtwarzam sobie obraz dysku (przez norton ghost 200x ; nii pamietam ost. cyferki ;] )z win98 wtedy kiedy cos mi sie kopie - a tak sie dzieje ostatnio średnio od miesiąca w góre .. obraz mi sie odtwarza w pare minut a instalacja od nowa windowza kilkanascie
Ja mam porobione ghosty windowsów i nie ma problemów z reinstalacją. Żaden windows nie leży u mnie dłuzej niż miesiąc.
Instalacja windowsa98 ze wszystkimi sterami i ustawieniami zajmuje dla mego durona 4 minuty. Po co mam więc się męczyć ze starzejącym się systemem.
BTW: Przez ostanie kilka miesięcy nie miałem żadnego windowsa. Miałem za to kilka dystrybucji Linuksa (min. dwie na raz).
Polecam dosową wersję Norton Ghost.
Robi się pod NERO bootującą płytkę z dyskietki od WIN98, wrzuca sie na nią win.gho i samego ghosta i..... mamy gotową płytę "instalacyjną dowolnego windowsa".
Instalacja windowsa98 ze wszystkimi sterami i ustawieniami zajmuje dla mego durona 4 minuty. Po co mam więc się męczyć ze starzejącym się systemem.
BTW: Przez ostanie kilka miesięcy nie miałem żadnego windowsa. Miałem za to kilka dystrybucji Linuksa (min. dwie na raz).
Polecam dosową wersję Norton Ghost.
Robi się pod NERO bootującą płytkę z dyskietki od WIN98, wrzuca sie na nią win.gho i samego ghosta i..... mamy gotową płytę "instalacyjną dowolnego windowsa".
"W dłuższej perspektywie wszystko będzie dobrze - to prawda, ale w dłuższej perspektywie my wszyscy umrzemy" John Maynard Keynes
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
- ultima9999
- Junior
niestety ,nie jestem staly w uczuciach do windowsow i zmienial je jak rekawiczki w zaleznosci od potrzeb ,a srednio przedstawia to sie tak:
xp, 2003, xp, 2000, 2003, xp, 2003, jakis linux, 98, xp+wszystkie latki, dalej leca rozne wersje jezykowe ang<=>pol<=>szwecka no i bootowalny z plyty (nie jestem pewien znaczenia slowa 'bootowalny') knoppix zawsze sie przyda jak juz sie nic nie chce robic nad rozlanym mlekiem (czyli systemem po przejsciach)
xp, 2003, xp, 2000, 2003, xp, 2003, jakis linux, 98, xp+wszystkie latki, dalej leca rozne wersje jezykowe ang<=>pol<=>szwecka no i bootowalny z plyty (nie jestem pewien znaczenia slowa 'bootowalny') knoppix zawsze sie przyda jak juz sie nic nie chce robic nad rozlanym mlekiem (czyli systemem po przejsciach)
RinguTeam
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Odpadłem z odliczania - dokładnie miesiąc temu przeinstalowałem XPka. Ma to oczywiście i dobre strony - odzyskałem utracone 0,5 roku temu 20GB; usunołem RedHata, którego miejsce zajoł teraz wspomniany przez ultim9999 Knoppix (zarąbisty system); zamieniłem system plików na partycji systemowej z FAT na NTFS (niby wolniejszy ale osobiście nie zauważyłem różnicy); w końcu zrobiłem porządki an dysku (ach ten FORMAT )
2BII!2B
- ultima9999
- Junior
2 rzeczy :
1- ntfs nie jest wolniejszy od fat (zreszta oba o kant .... mozna rozbic)
2- rozpisuje sie bo robie wszytsko aby sie nie zawrac glowy sobie nauka /biologii strasznie nie lubie, a kierunek tego wymaga/ ,wiec pozwalam sobie na zlosliwsze uwagi z dnia na dzien nasilajace sie
3- wciaz mi sie marzy polaczenia wszystkich (liczacych) sie stron o emu w jeden portal i jednym forum
1- ntfs nie jest wolniejszy od fat (zreszta oba o kant .... mozna rozbic)
2- rozpisuje sie bo robie wszytsko aby sie nie zawrac glowy sobie nauka /biologii strasznie nie lubie, a kierunek tego wymaga/ ,wiec pozwalam sobie na zlosliwsze uwagi z dnia na dzien nasilajace sie
3- wciaz mi sie marzy polaczenia wszystkich (liczacych) sie stron o emu w jeden portal i jednym forum
RinguTeam
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Sprawdziłem, po zmianie systemu plików odnotowałem spadek prędkości rzędu 3-5 MB/s. NTFS jest niezauważalnie wolniejszy.1- ntfs nie jest wolniejszy od fat
Standardowa procedura - w piątek mam egzamin z przetwarzania potokowego2- rozpisuje sie bo robie wszytsko aby sie nie zawrac glowy sobie nauka
To nie takie proste Połączenie w skali Polski czy międzynarodowej Ile jest Twoim zdaniem tych liczących się str. o emu Forum jedno czy wielojęzyczne Kto będzie tym zarządzał Skąd wziąść $ na serwer który pomieściłby te TB danychwciaz mi sie marzy polaczenia wszystkich (liczacych) sie stron o emu w jeden portal i jednym forum
2BII!2B