Strona przechowuje informacje w plikach cookies, zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz dokonać zmian zasad korzystania z ciasteczek w ustawieniach swojej przeglądarki i/lub UKRYĆ ten komunikat.
PSEmu: PlayStation Emulation
Serwis PlayStation PlayStation 2 Forum IRChat

Strona Główna » Emulacja » PlayStation » ePSXe vs. Gry
>> PALowe Gran Turismo / Gran Turismo 2 i ePSXe 1.5.2 Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA


Dołączył: 04 Wrz 2002
Posty: 5238
Skąd: psemu.pl

PostWysłany: 2003 02 11 18:59    Temat postu:  PALowe Gran Turismo / Gran Turismo 2 i ePSXe 1.5.2    

8)
Dla osób mających problemy z uruchomieniem PALowej gry Gran Turismo 2 lub/i Gran Turismo pod emulatorem ePSXe 1.5.2.

Tytuły te nie działają z powodu braku funkcji "accurate cdrom timing" w ePSXe 1.5.2. Co należy zrobić?

1. Zaopatrzyć się we wcześniejszą wersję emulatora 1.5.0/1.5.1
2. Skonfigurować wszystko tak jak w najnowszej wersji (opcje/plugsy itd.)
3.1. Dodatkowo w menu {Config>CDRom} włączyć opcję accurate CDRom Timing (ilustracja poniżej)
3.2. Opcję można włączyć również przez uruchomienie ePSXe z parametrem "-cdtiming"
>> np. "C:\Program Files\ePSXe\ePSXe.exe -cdtiming" lub C:\ePSXe\ePSXe.exe -cdtiming"



BTW; nic nie stoi na przeszkodzie by na komputerze mieć zainstalowane kilka wersji ePSXe << nie wypłyną z tego żadne skutki uboczne!! Osobiście korzystam/mam 3 wersje ePSXe - 1.5.2 / 1.5.2 PL / 1.5.1
BTW2; cytat z maila od sonicboyz
Cytat:
styka najnowsza wersja tylko trzeba nacisnac klawisz 2 wyczuc moment jak twardy i cd przestaje czytac bo gra sie wiesza jak wybierasz start game

Ostatnio zmieniony przez winter_mute dnia 2003 08 08 12:41, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen 
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA


Dołączył: 04 Wrz 2002
Posty: 5238
Skąd: psemu.pl

PostWysłany: 2003 08 08 12:40    Temat postu:    

Skoro problemy z GT/GT2 zostały zazrzegnane w wersji 1.6.0 ePSXe nie widzę potrzeby by temat nadal miał status "ostry"....
_________________

DARMOWE gry na PS2. megaROMS -> Click 1, Click 2, Click 3 !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen 
tabb
Nowicjusz

Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 4

PostWysłany: 2006 06 11 20:53    Temat postu:    

Mam pytanie jakie sa optymalne ustawinie dla programu ePSXe 1.6.0 zeby gt2 wygladało w miare:A mam karte graficzna radeona 9800 pro a gra na tym emulatorze wyglada jak GT 1 :F czy da sie cos z tym zrobic ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
snake
Junior
Junior


Dołączył: 15 Lis 2005
Posty: 8
Skąd: miasto Łódź

PostWysłany: 2006 06 11 22:21    Temat postu:    

http://snake.fasthost.pl/gpu.html

Zobacz to Smile

_________________
http://www.issonline.pl polskie centrum piłek KONAMI.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen MSN Messenger 
Numer ICQ 
tabb
Nowicjusz

Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 4

PostWysłany: 2006 06 12 09:45    Temat postu:    

ty ja mam od pet'ego tylko Pete's DX6 D3D Driver 1.76 , Pete's D3D Driver 1.76 ,
Pete's OpenGL Driver 1.76 .. nie mam jakis z GPU sory ze tak marudze ale poczatkujacy jestem i nie bardzo jeszcze czaje :] .. czy u was GT2 wyglada ladnie ? czy tez sa takie kwadraty .. na mojej grafice i na tej co kolega podał wyzej GT2 tyglada dosyc dziwnie samochjody sa ciagle kwadratwoe czy da sie cos z tym zrobic czy juz nie Razz thx pozdro
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
snake
Junior
Junior


Dołączył: 15 Lis 2005
Posty: 8
Skąd: miasto Łódź

PostWysłany: 2006 06 12 11:48    Temat postu:    

Daj screenshota, nie wiem co dla Ciebie znaczy słowo kwadrat.
_________________
http://www.issonline.pl polskie centrum piłek KONAMI.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen MSN Messenger 
Numer ICQ 
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA


Dołączył: 04 Wrz 2002
Posty: 5238
Skąd: psemu.pl

PostWysłany: 2006 06 12 14:12    Temat postu:    

tabb napisał:
ty ja mam od pet'ego tylko Pete's DX6 D3D Driver 1.76 , Pete's D3D Driver 1.76 , Pete's OpenGL Driver 1.76 .. nie mam jakis z GPU
Pete's GPU to zbiór wtyczek graficznych dla windowsa korzystających z DX6, DX7 i OpenGL - grupę tą stanowią dokładnie wtyczki które wymieniłeś.
tabb napisał:
czy u was GT2 wyglada ladnie ? czy tez sa takie kwadraty .. na mojej grafice i na tej co kolega podał wyzej GT2 tyglada dosyc dziwnie
Na ustawieniach podanych w tym artykule >
http://www.psemu.pl/psx.php?dzial=Artykuly&kat=konfig&id=maxfx#3D
GT2 wygląda u mnie mniej więcej tak >

_________________

DARMOWE gry na PS2. megaROMS -> Click 1, Click 2, Click 3 !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen 
tabb
Nowicjusz

Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 4

PostWysłany: 2006 06 13 20:42    Temat postu:    

No u mnie wyglada tak http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=b0fc69a379128ee8

Ale to tak wyglada na OpenGL od petego bo dx6 nie dziala Neutral sciagałem juz epsxe kilka razy i biosa i wciaz nie moge uruchomic DX6 od petego masz moze jakiegos sprawdzonego linka ? zeby byl ePSXe i bios .. nie wiem co sie dzieje :A
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA


Dołączył: 04 Wrz 2002
Posty: 5238
Skąd: psemu.pl

PostWysłany: 2006 06 14 02:42    Temat postu:    

tabb napisał:
No u mnie wyglada tak http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=b0fc69a379128ee8
lepiej wyglądać nie będzie. Tak już ta gra została napisana.
tabb napisał:
masz moze jakiegos sprawdzonego linka ? zeby byl ePSXe i bios ..
Nie ale mam pare banów do rozdania za łamanie regulaminu. Chcesz?
_________________

DARMOWE gry na PS2. megaROMS -> Click 1, Click 2, Click 3 !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen 
rudy83
Nowicjusz

Dołączył: 06 Sie 2006
Posty: 1

PostWysłany: 2006 08 07 02:53    Temat postu:    

jestem raczej zielony w temacie epsxe i mam problem z Gran Turismo 2. gra chodzi po prostu zbyt szybko... czy ktos moglby opisac jak skonfigurowac emu albo podac jakis sposob by gra chodzila normalnie? mam epsxe 1.6 sciagniete ze stronki EMU INFO

edit : skorzystalem z powyzszego artykulu. wszystko jest ok Smile

Ostatnio zmieniony przez rudy83 dnia 2006 08 07 03:38, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG 
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA


Dołączył: 04 Wrz 2002
Posty: 5238
Skąd: psemu.pl

PostWysłany: 2006 08 07 03:03    Temat postu:    

we wtyczce wideo włącz opcje fps limit i usta ją na autodetect. Ot cała filozofia.
_________________

DARMOWE gry na PS2. megaROMS -> Click 1, Click 2, Click 3 !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen 
przemeklwo
Nowicjusz

Dołączył: 27 Gru 2007
Posty: 4

PostWysłany: 2007 12 28 00:12    Temat postu:    

witam,

probowalem roznych ustawien graficznych w epsxe i wciaz mi sie przycina gran turismo 2. mam laptopa, toshiba l40-14f (1GB ram, 1,46 dual-core, grafika- Intel x3100) czy grafika jest za slaba zeby normalnie pograc w gran turismo 2? to jest zintegrowana karta i ma chyba do 326 MB pamieci.

dzieki za pomoc

pozdr.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
BzyRes
Administrator
Administrator


Dołączył: 17 Lut 2003
Posty: 2069
Skąd: Siedlce

PostWysłany: 2007 12 28 03:09    Temat postu:    

Cytat:
czy grafika jest za slaba zeby normalnie pograc w gran turismo 2?

Jest i nie jest, ale... Jeśli już chcesz używać wtyczki ze wsparciem dla akceleracji, niech NIE BĘDZIE to czasem Pete's OpenGL2. W grę wchodzą jedynie Pete's D3D oraz Pete's OpenGL. Druga sprawa - nie przesadzaj z rozdzielczością, efektami wygładzania i filtrowania anizotropowego. Kwestia nr 3 - polecam GT2 uruchamiać w trybie software, a więc z użyciem P.E.Op.S. Soft Driver 1.17; wewnętrzne karty graficzne na ogoł nie nadają się do grania, zatem wypadałoby wykorzystać moc drzemiącą w procesorze, który dedykowany jest emulacji software'owej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email 
przemeklwo
Nowicjusz

Dołączył: 27 Gru 2007
Posty: 4

PostWysłany: 2007 12 29 01:07    Temat postu:    

dzieki za rade ale nie wiem za bardzo jak mam zagrac przez P.E.Op.S. Soft Driver 1.17? ja mam do wyboru w opcjach graficznych tylko 3 rzeczy: Pete`s D3D Driver 1.65; Pete DX6 D3D Driver 1.65; Pete`s OpenGL Driver 1.65 Musze sciagnac i zainstalowac cos dodatkowego?

dzieki za pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 
BzyRes
Administrator
Administrator


Dołączył: 17 Lut 2003
Posty: 2069
Skąd: Siedlce

PostWysłany: 2007 12 29 01:21    Temat postu:    

Cytat:
Musze sciagnac i zainstalowac cos dodatkowego?

Tak, http://www.psemu.pl/psx.php?dzial=Download&pokaz=detale&plik=17

Kopiujesz DLL do katalogu plugins. Potem na liście wyboru pluginów powinna pojawić się pozycja 'P.E.Op.S. Soft Driver 1.17'.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email 
Wyświetl posty z ostatnich:   Sortuj według:   
Strona 1 z 2 [22 Posts]   Idź do strony: 1, 2 Następny
Strona Główna » Emulacja » PlayStation » ePSXe vs. Gry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu


Obecny czas to 2018 10 21 21:01
Wszystkie czasy w strefie UTC + 4 (DST)

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

PSEmu.pl poleca > issonline >
najwiekszy poksi serwis poswiecony zagadnieniom we...
> Przyjaciele PSEmu.pl > Dołącz do nich


Skocz do:  
Back to Top              
Forum Serwisu PSEmu.pl / PSePSXe © 2002-2006 by winter_mute
Powered by phpBB © 2001-2006 phpBB Group
Jenova Template © digital-delusion