mam pary pyt. na temat gry Parappa The Rapper na psx'a
1. czy w te gre warto pograc bo mam okazje aby ją zdobyc ?
2. wiem ze to chyba jakas gra muzyczna i chce miec pewnosc czy moge sterowac klawą czy tez potrzebuje jakis dzojstikow, maty itd :p
3. jest to format ISO* 601MB- jest to pełna czy ripek ?
4. no i najwazniejsze...
czy jest dobrze emulowana na najnowszym ePSX?
i czy nie będzie sie cieła na moim sprzęcie [kiedys w jednym z tematów podałam sprzet] bo inne gry na epsx chodzą bez zarzutu
parappa the rapper
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Po kolei:
1. PtR to całkiem przyjemna gra muzyczna polegająca na wciskaniu odpowiednich przycisków w rytm muzyki - mnie osobiście się pdobała, ale z pewnością jest grupa osób, której nie przypadnie do gustu. Jeżeli zdobycie jej nie będzie dla Ciebie kosztownym przedsięwzięceiem polecam zaopatrzenie się w ten tytuł, gdyż jest on dość oryginalną grą i może Ci sie spodobac.
2. Wspomniane, wciskane przyciski to standardowe X O A II - wszystko ino czy są one przyporządkowane do klawiatury, pada, czy maty. Musze przyznać że dość fajnie szpili się na padzie, choć zakładam, że z użyiem maty zabawa byłaby jeszcze większa. Wracając jednak do pytania, tak, mozna bez problemów grać na klawiaturze.
3. Wydaje mi się że tak.
4. u mnie chodzi bez problemów na ePSXe 1.6.0.
1. PtR to całkiem przyjemna gra muzyczna polegająca na wciskaniu odpowiednich przycisków w rytm muzyki - mnie osobiście się pdobała, ale z pewnością jest grupa osób, której nie przypadnie do gustu. Jeżeli zdobycie jej nie będzie dla Ciebie kosztownym przedsięwzięceiem polecam zaopatrzenie się w ten tytuł, gdyż jest on dość oryginalną grą i może Ci sie spodobac.
2. Wspomniane, wciskane przyciski to standardowe X O A II - wszystko ino czy są one przyporządkowane do klawiatury, pada, czy maty. Musze przyznać że dość fajnie szpili się na padzie, choć zakładam, że z użyiem maty zabawa byłaby jeszcze większa. Wracając jednak do pytania, tak, mozna bez problemów grać na klawiaturze.
3. Wydaje mi się że tak.
4. u mnie chodzi bez problemów na ePSXe 1.6.0.
2BII!2B
ja tej tera mam do wybrou ver. która ma 379MB.ace
czyli znacznie mniej niz poprzednia... mysle jednak ze to pelna choc pewna nie jestem, a ripka nie chce
skoro inne gry w sumie chodzą bez zarzutu np. crash2 itp. to ptr równiez powinno chodzic plynnie na moim sprzęcie, bo o to sie najbardziej obawiam :\
czyli znacznie mniej niz poprzednia... mysle jednak ze to pelna choc pewna nie jestem, a ripka nie chce
skoro inne gry w sumie chodzą bez zarzutu np. crash2 itp. to ptr równiez powinno chodzic plynnie na moim sprzęcie, bo o to sie najbardziej obawiam :\
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Podejrzewam, że to to samo ISO tylko spakowane za pomocą WinACEja tej tera mam do wybrou ver. która ma 379MB.ace
Z tym raczej nie będzie kłopotów gdyż gra nie należy do wymagających.skoro inne gry w sumie chodzą bez zarzutu np. crash2 itp. to ptr równiez powinno chodzic plynnie na moim sprzęcie, bo o to sie najbardziej obawiam :\
2BII!2B
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Jak już napisałem wcześniej - WinACE to program do archiwizacji/pakowania plików, który działa identycznie jak np. WinZPI czy WinRAR.
BTW; Bodajrze WinRAR także obsługuje ten format, ale gdyby nie dało się za jego pomocą rozpakować archiwum bądź byłyby jakiekolwiek błędy zalecałbym skorzystanie z macierzystego archiwizera - WinACE.
BTW; Bodajrze WinRAR także obsługuje ten format, ale gdyby nie dało się za jego pomocą rozpakować archiwum bądź byłyby jakiekolwiek błędy zalecałbym skorzystanie z macierzystego archiwizera - WinACE.
2BII!2B