VGS a winXP

Dyskusje na temat emulatorów systemu Sony Playstation innych niż ePSXe, czyli.: VGS, PSXeven, AdriPSX itd.
michu
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 25 sierpnia 2004, 00:51

VGS a winXP

Post autor: michu »

Witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczow...

Dobra do rzeczy. otoz od krotkiego czasu (jakies 4 dni) mam windowsa XP (1 raz w moim marnym zyciu) no i po prostu Virtual Game Station Nie chce Dzialac bo pisze ze ta wersja jest dla win 95/98/ME. szukalem wersji pod XP ale nei moglem znalezc. Kumpel mowil kiedys ze mozna cos w opcjach systemu pozmieniac i powinno chodzic ale za bardzo sie an tym nei znam i kompletnie nie weim z ktorej strony to ugryzc :(. Prosze o pomoc i z gory dzieki..
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Witam serdecznie.

VGS nie działa pod WinXP, lecz na szczeście znaleziono lekarstwo na tą przyką dolegliwość. Są 2 wyjścia:
>poszukaj w sieci patch'a do VGSa, umozliwiającego uruchomienie pod XP - dokładnej nazwy nie pamiętam (czyżby "VGS WinXP Patch"...?), odpal GUGLE, poszperaj trochę, a na pewno znajdziesz.
>2 rozwiązaniem jest pobranie świetnego hack'a CVGS'a, czyli Emurayden'a, który posiada zaimplementowane wszelkie patch'e i poprawki, w tym umozliwiające prace pod iXPekiem

Pozdrawiam
<BzyRes>
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5224
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Szukanie w google jest zbyteczne. Łatka (WinXP+PentiumIV+hires+...) dla CVGSa jest do pobrania w dziale {Download > PSX-Emu}. Zwie się to "CVGS Video Patch XP"

Pozdrawiam
2BII!2B
michu
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 25 sierpnia 2004, 00:51

Post autor: michu »

Wielkie dzieki juz wszystko jest OK, mam nadzieje ze bedzie smigal tak jak na 98 ;) szkoda tylko ze nikt nie zrobil pluginow do kierownicy ;(
Awatar użytkownika
Spojler
Junior
Junior
Posty: 26
Rejestracja: 12 czerwca 2006, 22:55

Post autor: Spojler »

Jeśli masz dobrze wgrane sterowniki z kierownicy to nie musisz się martwić :D
Wystarczy że wejdziesz w konfiguracje ustawień klawiszy w VGS :)
ODPOWIEDZ