Tenkaichi Budokai 3 wraz Gsdx 1.7, a migotanie ekranu

Masz problem z konkretnym tytułem i emulatorem PCSX2? Oto miejsce gdzie powinieneś go opisać.
kapu
User
User
Posty: 42
Rejestracja: 26 maja 2008, 09:32

Post autor: kapu »

Tez przetestowalem wszystkie versje . w 1.4 nie wystepuje migotanie ale jest jak by rozmycie na postaciach ( sa przyciemnione , a swiatlo ktore powinno byc na nich jest przesuniete lekko ). FPS stabline 50+ nigdy nie spada.

na SSSE3 ta sama wydajnosc ladna grafika ale ekran migocze.
Awatar użytkownika
Zardon
Administrator
Administrator
Posty: 510
Rejestracja: 13 stycznia 2005, 18:17
Kontakt:

Post autor: Zardon »

Ok, przetestowałem i sprawdziłem różne warianty.
Knfiguracja -> Procesor -> Limitowanie Klatek i zaznaczamy Normalny. Dzięki temu zabiegowi, błąd migotania znika aż do wersji 0.1.5 pluginu GSdx.
Sprawdźcie i dajcie znać czy działa.

p.s. jeżeli chcecie się pozbyć tego migotania w intro, wystarczy wyłączyć opcję EE/IOP Sync Hack w Speed Hacks
Obrazek
kapu
User
User
Posty: 42
Rejestracja: 26 maja 2008, 09:32

Post autor: kapu »

Lepiej grac na starszej wersji pluginu. Defekty w grafice nie przeszkadzaja a wydajnosc ta sama. ( bez limitu fps u mnie ponad 80 caly czas ).

Tak wogule to jaka jest "oficjalna" predkosc DBZ 50FPS czy 60FPS ?

60 wydaje mi sie troche za szybkie ...
raczek
Junior
Junior
Posty: 9
Rejestracja: 01 maja 2008, 14:27

Post autor: raczek »

Zardon pisze:Ok, przetestowałem i sprawdziłem różne warianty.
Knfiguracja -> Procesor -> Limitowanie Klatek i zaznaczamy Normalny. Dzięki temu zabiegowi, błąd migotania znika aż do wersji 0.1.5 pluginu GSdx.
Sprawdźcie i dajcie znać czy działa.

p.s. jeżeli chcecie się pozbyć tego migotania w intro, wystarczy wyłączyć opcję EE/IOP Sync Hack w Speed Hacks
Nie pomogło, natomiast przesadnie przyśpieszyło grę.
Awatar użytkownika
Zardon
Administrator
Administrator
Posty: 510
Rejestracja: 13 stycznia 2005, 18:17
Kontakt:

Post autor: Zardon »

Ok, nic nie poradzę, u mnie działa :)
Ostatnia propozycja dotycząca błędu rozmycia postaci (lub coś podobnego). W ustawieniach wtyczki GDsx wystarczy zaznaczyć opcję Native i problem znika.

A co do tej nadmiernej prędkości - w samej grze jakoś nie zauważyłem różnicy. Jedynie menu podskoczyło do ok. 200 fps.
Obrazek
raczek
Junior
Junior
Posty: 9
Rejestracja: 01 maja 2008, 14:27

Post autor: raczek »

Zardon pisze:Ok, nic nie poradzę, u mnie działa :)
Ostatnia propozycja dotycząca błędu rozmycia postaci (lub coś podobnego). W ustawieniach wtyczki GDsx wystarczy zaznaczyć opcję Native i problem znika.

A co do tej nadmiernej prędkości - w samej grze jakoś nie zauważyłem różnicy. Jedynie menu podskoczyło do ok. 200 fps.
U mnie wraz z zaznaczoną opcja Native problem do końca nie znika, a grafika jest "poszarpana". Trudno czekamy na kolejne odsłony Gsdx w których miejmy nadzieje ten problem zostanie rozwiązany.
kapu
User
User
Posty: 42
Rejestracja: 26 maja 2008, 09:32

Post autor: kapu »

UWAGA :

Znalazlem calkowite rozwiazanie problemu!

trzeba uzyc plugina GSDX 1.2! (dokladnie takiego, na 1.4 np chodzi duzo wolniej + jakies przyciemnienie).

Plugin mozna pobrac z oficialnego forum PCSX2.

Idealny FPS i rzadnych bledow w grafice w native res.

Mozna ustawic 1270x1270 aby pozbyc sie "Ghost" effektu.
Ale gra bedzie wolniej dzialac poniewaz wysoka rozdzielczosc bardzo ja spowalnia.

Dodatkowa informacja , jak wiadomo popszednie pluginy do dzwieku mialy problemy z DBZ BT3, (Metaliczny podzwiek, spowolnienie) .
Problem zostal calkowicie rozwiazany w ZeroSPU 0.4.6!
Wojskowy
User
User
Posty: 56
Rejestracja: 04 marca 2007, 13:29

Post autor: Wojskowy »

ta wtyczka GSDX jest pod DX 10??

Kompa mam super za wyjatkiem karty graficznej i windowsa :/
Karta graficzna jest ostatnio zdaje sie z serii Radeon nie obslugujaca DX10w in mam XP czyli nawet z karta nie moglbym odpalic ;]
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5223
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

ta wtyczka GSDX jest pod DX 10??
GSdx działa zarówno pod DX9 jak i DX10.
2BII!2B
Wojskowy
User
User
Posty: 56
Rejestracja: 04 marca 2007, 13:29

Post autor: Wojskowy »

Hmm nie czaje. To jakiej ja mam wtyczki użyć na Win Xp i Radeonie X1600series by gra poszla mi tak dobrzxe jak neiktorzy piszą.?? Czyli bez wiekszych bledow graficznych i prawie lub nawet full fps?? prbowealem wszystkiego i nie da sie umie tak uruchomic jedynie na ZeroGS full predkoscia ale bez wielu efektow i z bledami graficznymi.
Jak istnieje wtyczka ktora mi pozowli to dobrze odpalic to jeszcze jak ja skonfigurować?
ODPOWIEDZ