GTA VCS i Artefakty

Masz problem z konkretnym tytułem i emulatorem PCSX2? Oto miejsce gdzie powinieneś go opisać.
slawek211
Junior
Junior
Posty: 8
Rejestracja: 17 grudnia 2009, 19:00

GTA VCS i Artefakty

Post autor: slawek211 »

Witam mam problem z pcsx2 0.9.5 i grą gta vcs otóż gdy włączam grę przy filmikach mam 45 fps a podczas gry mam 28 fps i jeszcze do tego artefakty.
Jak ktoś miał tak samo z inną grą i rozwiązał ten problem jak może to niech napisze jak to rozwiązał.
Eysmond
Moderator
Moderator
Posty: 474
Rejestracja: 11 lutego 2007, 12:03

Post autor: Eysmond »

Podaj więcej informacji, jakich używasz pluginów, ustawienia speedhacków i jaki masz sprzęt.
slawek211
Junior
Junior
Posty: 8
Rejestracja: 17 grudnia 2009, 19:00

Post autor: slawek211 »

athlon 64 x2 4000+
powercolor hd4670 1gb
2gb ram
Oto pluginy
Obrazek
Speed hacki
Disable force ABS
EE/IOP Sync Hack
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5223
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

To I tak niezłe osiągi... zważywszy na jakim procesorze emulujesz, to po pierwsze. Po drugie, wywal wszystko co zbędne z systemu i zwiększ to maksimum plik wymiany stronicowania, a w emulatorze włącz wszystkie speedhacki.

Co więcej? niewiele przychodzi mi do głowy, biorąc pod uwagę że najlepszym rozwiązaniem byłaby przesiadka na procek intela i kartę nVidii - sorry, może Twój Athlon i ATI HD nie są najgorsze, ale w emulacji od zawsze były faworyzowane rozwiązania Intel + nVidia (stąd zresztą znacznie lepsze wyniki na słabszym sprzęcie od w/w producentów).
2BII!2B
slawek211
Junior
Junior
Posty: 8
Rejestracja: 17 grudnia 2009, 19:00

Post autor: slawek211 »

Racja na gf7600gs w gta lcs miałem 10 fps a na hd4670 7
EDIT:
Dzięki za wasze odpowiedzi ale mi tylko chodzi a pozbycie się artefaktów
Eysmond
Moderator
Moderator
Posty: 474
Rejestracja: 11 lutego 2007, 12:03

Post autor: Eysmond »

Pokombinuj ze speedhackami.
slawek211
Junior
Junior
Posty: 8
Rejestracja: 17 grudnia 2009, 19:00

Post autor: slawek211 »

Próbowałem wszystkie możliwe ustawienia speed hacków ale ciągle są artefakty.
slawek211
Junior
Junior
Posty: 8
Rejestracja: 17 grudnia 2009, 19:00

Post autor: slawek211 »

już działa użyłem pcsx2 0.9.6. Jak jest dużo obiektów na ekranie to gra zwalnia do 13 fps a potem jest 33-45.
Pozdro wam wszystkim!
ODPOWIEDZ