Epsxe i RE2 strasznie dziwny problem

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
deek15
Junior
Junior
Posty: 11
Rejestracja: 07 lutego 2008, 15:10

Epsxe i RE2 strasznie dziwny problem

Post autor: deek15 »

Witam
Postanowiłem napisac tu na forum bo sam już nie mam pojęcia co może być grane. Posiadam emu epsxe w najnowszej wersji wszystkie pluginy aktualne ii.... mam problem z emulacją re2., Nie jest to typowy problem ponieważ nieważne jaki plugin graficzny i jakie ustawienia gra dostaje tzw Freeza albo na około minute albo już na "zawsze". Nie wierze żeby to była wina sprzętu
core 2 duo 3,0,4gb ram i radeon hd 4850 512mb/256bit. OS to win xp
Niewiem czy będziecie wiedzieli o co mi chodzi, ale to jak coś to nagram filmik z tą sytuacją.
AHA dodam że przed freezem gra normalnie zasuwa a tu nagle pyk i zwis.... naprawde strasznie dziwna irytująca sytuacja :cry:
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Jak mam strzelać to obstawiam problem z Radeonem (a właściwie sterami do tegoż) - z nimi zawsze tak jest czy to w przypadku ePSXe, czy w przypadku PCSX2. Cóż więc mogę Ci doradzić - próbowałeś już odpalać grę z wykorzystaniem najmniej konfliktowej wtyczki tzn. DX6(D3D)? Jeśli nie to spróbuj.
2BII!2B
deek15
Junior
Junior
Posty: 11
Rejestracja: 07 lutego 2008, 15:10

Post autor: deek15 »

owszem próbowałem.... stery to najnowsze catalyst 9.8 ,jakies jeszcze pomysły.Postaram sie też filmik nagrać.:)
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

owszem próbowałem.... stery to najnowsze catalyst 9.8 ,jakies jeszcze pomysły.
Tak, jeżeli tylko masz możliwość to pożycz od jakiegoś znajomego kartę nVidii na kilka godzin testów - sprawdź czy problem występuje na niej. Jeśli nie, to masz odpowiedź na swoje pytanie i rozwiązanie problemu - taki GF9600 kosztuje mało, wydajnością nie ustępuje Radkom, a nie ma z nim problemów zarówno pod ePSXe jak i PCSX2.
2BII!2B
Yoni
Junior
Junior
Posty: 22
Rejestracja: 10 lipca 2008, 18:41

Post autor: Yoni »

Ja sam używam 4850 i ani razu nie miałem problemów z emulacją pcsx2 i epsxe. Wcześniej posiadałem 8600. Być może przez to że jadę na viście.
Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz 8MB BOX
Asus P5K
Radeon 4850 Gigabyte 512MB
LG 19" LCD L1953S-SF
deek15
Junior
Junior
Posty: 11
Rejestracja: 07 lutego 2008, 15:10

Post autor: deek15 »

Yoni o mógłbyś podać swój optymalny config w epsxe?? .Grałeś w RE2? no ja jade na xp ale moge spróbować jeszcze na win7 bo jeszcze nie bawiłem sie nim i epsxe:)
Yoni
Junior
Junior
Posty: 22
Rejestracja: 10 lipca 2008, 18:41

Post autor: Yoni »

niestety już dawno nie bawiłem się w emulację na epsxe, i nie grałem w RE2, ale na radeonie 4850 emulator u mnie zawsze (dawniej) działał poprawnie. Może to wina twojego źródła obrazu, płyty ...
Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz 8MB BOX
Asus P5K
Radeon 4850 Gigabyte 512MB
LG 19" LCD L1953S-SF
deek15
Junior
Junior
Posty: 11
Rejestracja: 07 lutego 2008, 15:10

Post autor: deek15 »

hmm może to rzeczywiście wina mojego obrazu... może mieć wogóle takie coś wpływ.Dodam że to nie są żadne ripy , ********.

[mod] udam że tego nie widziałem
/w_m[/mod]
Yoni
Junior
Junior
Posty: 22
Rejestracja: 10 lipca 2008, 18:41

Post autor: Yoni »

myślałem że masz oryginały. Nawet podczas ściągania mogą się pojawić jakieś błędy.
Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz 8MB BOX
Asus P5K
Radeon 4850 Gigabyte 512MB
LG 19" LCD L1953S-SF
ODPOWIEDZ