ff iX

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
Śliwkacz
Junior
Junior
Posty: 5
Rejestracja: 18 października 2003, 20:29

Pomocy!!!!

Post autor: Śliwkacz »

Jakie konkretnie mam wlaczyc special game fixy?
Bardzo prosze o pomoc!!!
Mortus
Administrator
Administrator
Posty: 840
Rejestracja: 05 września 2002, 17:35

Post autor: Mortus »

No na przykład "G4 polygon cache" (pisze obok niego w końcu że jest do FF9) ;)
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

1. Dźwięk (Eternal SPU)
koniecznie włącz opcję "update before accessing register".
2. Wideo (Pete`s GPU)
a) koniecznie włącz "G4 polygon cache" o którym pisał Mortus
b) domyslnie wszystkie inne sgf`y powinny byc wyłączone, ale od czasu do czasu nie zawadzi włączyć:
- use old frameskipping (fps`ów nigdy za mało)
- direct framebuffer update (ładne przyśpieszenie na efekciarskich przejściach - wiry, rozmycia itd...)
2BII!2B
Śliwkacz
Junior
Junior
Posty: 5
Rejestracja: 18 października 2003, 20:29

Pomocy!!!!

Post autor: Śliwkacz »

i dalej nie mam tabelek :x :( :evil: :?
Bardzo prosze o pomoc!!!
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5211
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

A zmieniłeś tryb OffsreenDrawing, jak było móweione na początku :?: Bez odpowiedniego trybu OD włąnczanei sgf jest nadaremne.
Jeśli chodzi o sam OD to przetestowałem go z FF9 i na moim GF:FX sprawa wygląda następująco... Przy OD ustawionym na:
0 - brak wyświetlania "tabeli"
1 - brak wyświetlania "tabeli"
2 - wszystko jest OK, max prędkość (tryb dla slabszych kompów)
3 - wszystko jest OK, prędkość nieznacznie spada (tryb dla mocniejszych sprzętów)
4 - "tabela" miga...

Teraz jedynie od Ciebie zalezy jaki tryb wybierzesz (2 czy 3). Jeśli chcesz uzyskać max prędkość wybierz 2, jesli zaś zazlezy Ci na grafikę zmień opcję OffScreen Drawing na 3.
2BII!2B
ODPOWIEDZ