Gra powinna działać bez problemu w końcu ją przeszedłem i nie spotkałem się z problemami...
1. Błędy w intrze: Wyłacz "frameskip" w Pete's OpenGL Driver 1.68 lub jesli koniecznie chcesz go używać to przełącz się na Pete's OpenGL 1.67 (podejrzewam że to przez to, ale pewności mi brak)
2. Muzyka: Upewnij się ża masz włączoną opcję "EnableXA sound" w konfiguracji dźwięku oraz "Update before accesing register" w samym konfigu Eternala
3. Plugsy: Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to CDRom - spróbuj zmienić na inny np. PeoPs CDR 1.3 (<= kontynuacja doskonałego Pete`s ASPI) chodzi doskonale zarówno pod NT/XP jak i pod 9x/Me... Można też wypróbować Xeven`a => więcej informacji w odpowiednim tekście w dziale Konfiguracja
4. Błąd wingrozy: Ciężko powiedzieć - jeśli powyższe sposoby nie poskutkują można by było spróbować skonfigurować ponownie ePSXe (po uprzednim usunięciu starych ustawień z rejestru)
5. Inne: W powyższych punktach nie wspomniałem o kilku sprawach o których napiszę tu pobieżnie: sterowniki ASPI, sterowniki nVidii (optymalne będą detonatory z serii 30.XX), zrzucenie gry do ISO. Są to sprawy o których nie można zapomnieć a więcej na ich temat jest w FAQu

i jeszcze jedno > ustawienia plugsa GPU ...
Plugin: Pete's OpenGL Driver 1.68
Resolution/Color:
- 1024x768 Fullscreen - Desktop changing [32 Bit]
- Keep psx aspect ratio: off
Textures:
- R8G8A8A8
- Filtering: 2
- Hi-Res textures: off
- Palettized tex windows: on
- Garbage collection: on
- VRam size: 0 MBytes
Framerate:
- FPS limitation: on
- Frame skipping: off
- FPS limit: Auto
Compatibility:
- Offscreen drawing: 2
- Framebuffer texture: 1
- Framebuffer access: 0
- Alpha multipass: on
- Mask bit: on
- Advanced blending: on
Misc:
- Scanlines: off
- Line mode: off
- Unfiltered FB: off
- Dithering: off
- Screen smoothing: off
- Screen cushion: off
- Game fixes: off
I zmiany do nich:
a) rozdzielczość - wiadomo ustawisz na taką jak Ci najbardziej odpowiada
b) efekty typu wiry i rozmycia [bardzo fajne tylko zwolnią Ci pracę emulatora o połowe] włancza się przez "Framebuffer texture: 2" + " Framebuffer access: 4". Pierwsza opcja nie powinna obciążyć za bardzo kompa, ale nie wystarczy w przypadku CC [innym gierkom np. Crash3, Ape Escape, DragonValor doda fajne efekty wirów bez większych zwolnień]. Dodatkowe włączenie "Framebuffer access: 4" włączy Ci wiry i przejścia w CC, ale przędkość w trakcie tych efektów spadnie diametralnie.