Problem z Pcsx2
Problem z Pcsx2
Witam , miałem PS2 nie przerabianą ale mi się zepsuła, więc orginalne gry zostały np.Gran Turismo 4,Driver: Parallel Lines ... Dowiedziałem się od kolegi że jest taki Emulator ze można grac na PC. Ściągnołem Pcsx2 oraz BIOS, skopiowalem Gran Turismo 4 na dysk i chciałem przez ten emulator włączyc gre, pokazało mi się wstęp tak jak jest na Konsoli ale gra nie działa nie mam pojęcia jak uruchomić gre . Szukałem na różnych forach ale nic nie znalazlem . Bardzo prosze jakieś wskazówki . Z góry dziękuj . Pozdrawiam Grzesiek
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Gran Turismo 4 działa tylko i wyłacznie z napędu... i tylko i wyłącznie oryginalne (taką wersję masz więc martwić się nie musisz) więc polecam usunąć obraz, włożyć płytkę do napędu i dpalić grę w tenże spoób.
Z tego co zauwazyłem są problemy jesli uruchamiasz GT4 w trybie innym niż interpretatora, więc jesli coś niedobrego będzie się dziać to w zakładce {Konfiguracja > CPU} wyłącz wszystkie opcje - eeREC i vuREC.
BTW; podobno gra pracuje, ale u mnie draństwo zacina się na ostanim loadingu przed wyścigiem.
Z tego co zauwazyłem są problemy jesli uruchamiasz GT4 w trybie innym niż interpretatora, więc jesli coś niedobrego będzie się dziać to w zakładce {Konfiguracja > CPU} wyłącz wszystkie opcje - eeREC i vuREC.
BTW; podobno gra pracuje, ale u mnie draństwo zacina się na ostanim loadingu przed wyścigiem.
2BII!2B
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Sprawa jest prosta:
1) ustawiasz wtyczkę CDVD EFP polling
2) konfigurujesz plugin wpisując literę napędu
3) potwierdzasz zmiany
4) przechodzisz do okna {Konfig > CPU} i odznaczasz wszystkie opcje, dajesz ok
5) W menu Inne włączasz opcje "Enable patches"
6) Restarujesz (wyłączasz i włączasz ponownie) emulator
7) wkładasz oryginalną płytkę do napędu
8) Dajesz {Plik > Uruchom CD}
9) Pokazuje się ekran początkowy i potem jest czarno, wciskasz start i gra startuje na dobre.
1) ustawiasz wtyczkę CDVD EFP polling
2) konfigurujesz plugin wpisując literę napędu
3) potwierdzasz zmiany
4) przechodzisz do okna {Konfig > CPU} i odznaczasz wszystkie opcje, dajesz ok
5) W menu Inne włączasz opcje "Enable patches"
6) Restarujesz (wyłączasz i włączasz ponownie) emulator
7) wkładasz oryginalną płytkę do napędu
8) Dajesz {Plik > Uruchom CD}
9) Pokazuje się ekran początkowy i potem jest czarno, wciskasz start i gra startuje na dobre.
2BII!2B