Paradzcie w co grać !

Masz nieopisany dotąd problem z konkretnym tytułem i emulatorem ePSXe? Pisz śmiało.
Adult
Administrator
Administrator

Paradzcie w co grać !

Post autor: Adult »

Od niedawna zaczołem używać ePSXe i nieznam za dużo tytułów na PSX prosze zaproponujcie jakieś fajne RPG i inne gry na PSX obojętnie jakie. Z góry dziękuje za propozycje.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

RPG > tutaj moim zdaniem króluje SquareSoft:
Seria Final Fantasy: 7, 9, 6, 8 >> gry zarąbiste pod względem fabuły (każda ma inną fabułę choć pod pewnymi względami są do siebie podobne) jak i systemu walki czy grafika (szczególnie cz. 9)..
lub XenoGears graficznie to już nie to, ale fabuła wręcz cudowna, porównywalna do tej z FF7 nie można oderwać się od kompa :!: ewentualnie ChronoCross - najładniejsza gierka na PSXa, muza też b. fajna, ale fabularnie to już nie to... :( idzie się w niej pożadnie zaciąć, są momenty że nie wiesz co robić dalej tak bywa zakręcona...

Wyścigi > dwa najlepsze tytuły to moim zdaniem:
1. GranTurismo2, to ie śmigałka a najlepszy symulator samochodu z jakim miałem do czynienia. Masa samochodów [nie liczyłem ale bedzie tego z 700 aut], tuningowanie, super realizm... Oprawa: grafa - może być, muza - klimatyczna
2. RidgeRacer4, fajne wyścigi w arcade`owym stylu z doskonałą oprawą graficzną

Bijatyki > bez wątpienia
Tekken3 - mega miodna giera, zapewni zazbawe na minimum 2-3 tygodnie. Super oprawa, masa postaci... Tego nie można opisać w to trzeba zazgrać...

Inne > Jest tego cała masa: platformówki (Crash3, Spyro), TPP (MetalGearSolid, DinoCrisis, ResidenEvil ) itd... itp
2BII!2B
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator

Post autor: BzyRes »

Eeeh... gry na PSX'a. Oto moja "lista" pozycji, w które powinieneś zagrać (wymieniam gry, których nie podał w_m)

Mordobicia:
Soul Blade - Genialne! Megamiodne! Traktuję na równi z TK3, serio.
Bloody Roar 1&2 - Świetna zabawa w stylu japońskim (masa fajerwerków), tydzień z głowy.

Przygodówki: Parasite Eve 1&2 - od SquareSoftu
Parasite Eve 1&2 - od Squaresoftu, zajebisty mdły klimacik
Seria RESIDENT EVIL - niesamowicie wciąga, grać tylko w nocy
Silent Hill - schiza totalna od KONAMI, trzeba mieć mocną psychę

Wyścigi:
Seria Wipeout - jeśli lubisz przypadkiem techno i masz trochę schowanego ziela i do tego jakieś mocniejsze głośniki, grając w którykolwiek z Wipeotów odlecisz w krainę doznań muzyczno-estetyczno-tripowych. Tego się nie zapomina...

Platformóki:
Madievil - Latasz trupem z mieczem, miodne, śmieszne, ciekawe

Fpp :
Seria Medal of Honor - klimat oddający realia wojny (ale pewnie grałeś na PC)
Alien Resurection - Graj po ciemku, najlepiej na zjarze. Jeśli lubisz serię "Aliens", na pewno Ci się spodoba

TPP:
Tenchu 1&2 - symulator ninja, skradanie a'la MGS,

RPG: Za co tak wszyscy kochają SQUARE?
Vagrant Story (to trochę przygodóka, trochę RPG) - gotyckie klimaty, świetne motywy, można przechodzić wiele razy

Sportowe:
Na początku odpowiedz sobie na pytanie : "Czy jestem fanem piłki nożnej?" Jeśli odpowiedziałeś twierdząco to czytaj dalej, jeśli nie to katuj Fify na PC
seria ISS (ISS PRO + PES) - rozegrałem tysiące meczów, gram codziennie, to się nie nudzi, fenomenalne. Tyle... Zdecydowanienie polecam grać na zjarze:)

Strategie:

Final Fantasy Tactics - Wciąga jak usta Carmen Electry, turówka, świetna fabuła, trudna, rozbudowana
Front Mission 3 - Kolejna strategia od Square, jeśli lubisz mechy zagraj koniecznie, przerajcowna, rozbudowana fabularnie, cholernie wciagająca, CUDO!

Jak coś mi się przypomni to dopiszę.
TPP (MetalGearSolid, DinoCrisis, ResidenEvil ) itd... itp
To nie są TPP.
Mortus
Administrator
Administrator

Post autor: Mortus »

winter_mute pisze:ChronoCross - najładniejsza gierka na PSXa, muza też b. fajna, ale fabularnie to już nie to... :( idzie się w niej pożadnie zaciąć, są momenty że nie wiesz co robić dalej tak bywa zakręcona...
No i o to właśnie chodzi, właśnie za tą zakręconą fabułę tylu ludzi tę grę kocha. Fabuła w CC rulez
BzyRez pisze: Cytuję:
TPP (MetalGearSolid, DinoCrisis, ResidenEvil ) itd... itp

To nie są TPP.
Jak to się nazywało... hmmmmmm
Survival Horror (to do Dino i Residenta), co do Metala to chyba może być TPP
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator

Post autor: BzyRes »

Snake'a w Metalach mie widzimy zza pleców tak jak w Tomb Raiderach.
To może przygodówko-strzelanino-skradanka?
Może być TPP:)
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Nie ważne jaki to gatunek, większość fajnych gierek z PSXa trudno jest zaszufladkować do jakiejkolwiek kategorii, weź np Tekken3 - niby to bijatyka, a może jednak platformówka (ForceModed), a może gra sportowa (BallMode)... :?:

Tak czy owak nie ma co się spierać o gatunki, lepiej poledźcie Adult`owi jakieś fajne tytuły :!:
2BII!2B
Awatar użytkownika
Bati
Moderator
Moderator

Post autor: Bati »

TEKKEN3, nie wiem dlaczego nie wymieniliście także super bijatyki Rival shools :D :P
And remember, the respect is everything }:->
I am watching U.

PAN RURA
ODPOWIEDZ