Problem z odpaleniem pliku .bin
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Chodzi o to czarne okienko w którym wyświetlane są informacje tj.:
* Running ePSXe emulator version 1.6.0.
* Memory handlers init.
* ePSXe: PSX BIOS loaded ...
Aby skopiować jego zawrtość należy zależnie od systemu:
> użyć odpowiednich przycisków zaznacz/kopiuj dostępnych pod belką tytułową (Win9X)
> kliknąć prawym przyciskiem mychy na pasku tytułu, wybrać opcje edytuj i kolejno polecenia: Oznacz / Kopiuj (WinXP)
Zawartość wstawiasz do postu zawsze w ten sam sposób Ctrl+V
* Running ePSXe emulator version 1.6.0.
* Memory handlers init.
* ePSXe: PSX BIOS loaded ...
Aby skopiować jego zawrtość należy zależnie od systemu:
> użyć odpowiednich przycisków zaznacz/kopiuj dostępnych pod belką tytułową (Win9X)
> kliknąć prawym przyciskiem mychy na pasku tytułu, wybrać opcje edytuj i kolejno polecenia: Oznacz / Kopiuj (WinXP)
Zawartość wstawiasz do postu zawsze w ten sam sposób Ctrl+V
2BII!2B
nie moge tego skopiowac (mam win98) przyciskiem kopiuj bo jest szary (nieaktywny, niedotepny) i nie moge go przycisnac a wogule to okieno pojawia mi sie tylko na chwile jak wlaczam iso i zaraz znik nie moge tez tego zaznaczyc moglbym co najwyzej spisywac co tam jest zapisane ale to by trwalo troche dlugo bo bym za kazdy m uruchomieniem iso mugl spisac tylko jeden lub dwa wyrazy (tylko tyle zdarze zanim zniknie mi okienko) wiec moze w najblizszym czasie to napisze.
Kaczka to max co moze z ciebie byc...
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
Wszystko byłoby ładnie gdyby nie fakt, za wczesne wciśnięcie klawisza ESC sprawi, ze komunikat z błędem nie zostanie wyświetlony... dlatego też zazproponuje coś innego.
Uruchom ePSXe z przekierowaniem parametrów wyjściowych do pliku tekstowego, brzmi strasznie, ale w zasadzie sprawa jest banalna:
1) uruchom (pod wingrozą) tryb MSDOS
2) uruchom ePSXe wklepując do okienka następujący txt -
C:\Progra~1\ePSXe\ePSXe.exe > C:\error.txt
nie zapomnij zmienić ścieżki do ePSXe pamiętając przy tym, że pliki w systemie są widziane w formacie 8.3 jeśli więc nazwa jest dłuższa niż 8 znaków musisz zamienić nazwę folderu na 6 początkowych znaków + ~1 (jak powyżej zostało uczynione dla foldeeru Program Files)
3) Uruchom ePSXe i włacz ISO
4) Po samoistnym zakończeniu programu wszelkie informacje wyjściowe (z czarnego okienka) znajdą się w pliku C:\error.txt ,
5) którego zawartość skopiuj na forum.
Sorry za błędy i zamieszane wpisy (mam ciężki tydzień - brak snu i stres robi swoje).
Uruchom ePSXe z przekierowaniem parametrów wyjściowych do pliku tekstowego, brzmi strasznie, ale w zasadzie sprawa jest banalna:
1) uruchom (pod wingrozą) tryb MSDOS
2) uruchom ePSXe wklepując do okienka następujący txt -
C:\Progra~1\ePSXe\ePSXe.exe > C:\error.txt
nie zapomnij zmienić ścieżki do ePSXe pamiętając przy tym, że pliki w systemie są widziane w formacie 8.3 jeśli więc nazwa jest dłuższa niż 8 znaków musisz zamienić nazwę folderu na 6 początkowych znaków + ~1 (jak powyżej zostało uczynione dla foldeeru Program Files)
3) Uruchom ePSXe i włacz ISO
4) Po samoistnym zakończeniu programu wszelkie informacje wyjściowe (z czarnego okienka) znajdą się w pliku C:\error.txt ,
5) którego zawartość skopiuj na forum.
Sorry za błędy i zamieszane wpisy (mam ciężki tydzień - brak snu i stres robi swoje).
2BII!2B