Zakup GamePada
Czy ja narzekam? :> Zwyczajnie stwierdzam fakty.winter_mute pisze:Nie narzekaj bo nie ma na co:DS2 jest stosunkowo prosty w budowie (porównując go do dzisiejszych standardowych padów, chociażby Manty), lekki (co trochę dziwi) ale zarazem wygodny i praktyczny
- prosty, to dobrze bo mniej rzeczy się może popsuć, a zresztą na co Ci te wszystkie turba, slowy oraz milion innych przycisków i światełek
- lekki, to dobrze bo dłonie nie męczą się od długiego grania i wibracje lepiej czuć [choć po czasie i tak się do nich przyzwyczaisz do tego stopnia że nie będziesz zwracał na nie uwagi]
- na co... a kto to wie? Zasadniczo wychodzę z założenia, że jak dają, to lepiej niż jakby ich nie dawali :D Ale w wypadku DS2 jakoś mi niczego nie brakuje.
- po nieco dłuższym obcowaniu z padem, mogę stwierdzić, że niezwykle dobrze się na nim gra. A co do ciężaru - osobiście wolę czuć, że coś trzymam w łapach (jeszcze nigdy nie miałem problemu z wagą - przykład: PSP, na które sporo osób pod tym względem marudzi... może mam silne dłonie? :P)... w każdym razie - przeżyję.
BTW miałem okazję rozkręcać pada Manty (ten wzorowany na DS2). I jego główny ciężar stanowiły "ciężarki" odpowiedzialne za wibracje. Dlatego jestem zaskoczony, że DS2 jest tak lekki, a mimo to daje tak dobre efekty "wstrząsowe".
BTW #2 ostatnio gdzieś wyczytałem, że pad od Xbox'a 360 ma tak beznadziejny krzyżak, ponieważ wykorzystuje beznadziejną technologię tzw. gumek. Powód? Wszystkie inne są opatentowane przez Sony lub Nintendo.
Pad do xboxa ma jeszcze jedna zalete mianowicie analogowe ( albo cyfrowe zawsze zapominam która nazwa jest poprawna) spusty. Chodzi o to, że pad sprawdza jak bardzo dany spust jest wcisnięty i np. w wyścigach jeżeli mamy do połowy wciścięty spust to tak jakbyśmy wciskami gaz w połowie. DS2 tego nie ma.
-
- Junior
Manta PSX&PS2 to PC USB Converter
Manta PSX&PS2 to PC USB Converter posiadam ten konwenter oraz podlaczony do neigo pad WAREZ 3004 !! Wszystko ładnei tylko brak wibracji pomocy??!!
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
-
- Junior
-
- Junior
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt: