Witam jestem nowym użytkownikiem PC i bardzo ale to bardzo chciał bym pograć na gierkach psx(szczegulnie na iss pro ev.II- najlepsza piłeczka) I mam z tym nie mały kłopot troche czytałem na temat tych emulatorów ale za cholere nie chwytam tych plugs chuds nie wiem już sam zgłupiałem.Mam ogromną prośbę żeby ktoś mnie napisał krok po kroku jak mam to wszystko pokolei zrobić.Sam bym pokombinował ale niestety mam zakaz robienia czegoś o czym nie mam pojęcia.Moje dane sprzętowe:
1. AMD Athlon(TM)XP 200+
2. 1,7GHz
3. 256MB RAM
4. NVIDIA GeForce4 MX 440 (sterownik wersja 2.9.4.2 Microsoft Windows Hardware Compatibility Publisher)
5. CD-RW LG 48x16x48 HL-DT-ST CD-RW GCE-8480B(st.5.1.2535.0 Microsoft Windows XP Publisher (Europe)
6. Dźwiękowa z integrowana
7. Płyta główna Asus A7V-333-x
nie wiem może coś ominołem a i nie wiem co to jest to ACPI(czy coś) jak mnie ktoś powie co to i jak mam to sprawdzić to udziele informacji o tym.
Pleess!!!!
Nowy młody użytkownik w kłopotach
No więc ściągasz i rozpakowujesz emulator (wiem że to oczywiste, ale chciałeś krok po kroku ). Następnie ściągasz plug'i, i rozpakowujesz do folderu "plugins" znajdującego się w folderze, do którego rozpakowałeś emulator. Teraz wystarczy już tylko dograć biosy (nie powiem skąd je wziąć, a Ty nie pytaj bo to nie legalne), skonfigurować wtyczki (plug'i) i tyle. Prawda że łatwe?
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
LOL Jak bym ja miał taki zakaz to bym do dzisiaj przy paincie siedziałSam bym pokombinował ale niestety mam zakaz robienia czegoś o czym nie mam pojęcia.
Jeżeli jesteś tak naprawde naprawde pocztkujcy to powiem że dograć miało znaczyć ścignć i rozpakować do folderu bios w katalogu epsxeTeraz wystarczy już tylko dograć biosy (nie powiem skąd je wziąć, a Ty nie pytaj bo to nie legalne)
a co do tego "nielegalnego łamania krzywego prawa" to to prawda ale nie załamój ( ) się, poszukaj trochę w najpopularniejszych wyszukiwarkach takich jak TA ***
-
- TROLOŻERCA
- Kontakt:
W kwestii dopełnienia wypowiedzi przedmówców:
Wideo: Petes GPU 1.71 [korzystaj z Pete`s OpenGL - jeden z zestawu wtyczek Pete`s GPU]
Dźwięk: Eternal SPU 1.4 [plik do ściągnięcia przez jeden z niusów na stronie]
CDRom: PeopS CDR... [z działu {Download}]
Opisy konfiguracji pszczególnych wtyczek znajdziesz we wspomnianym dziale {Teksty > konfiguracja}, z tym że Eternal SPU jest opisany w starej wersji (1.3) więc do konfiguracji nowszej wspomóż się TYM tematem
i jeszcze jedno
kwestia BIOSu - jesli nie znajdziesz go sam wyślij mi (lub komuś innemu) PW.
poczytaj artykuły ze strony szczególnie te z sekcji konfiguracja. Przeglądnij Forum i FAQ - można się sporo w ten sposób dowiedzieć - nawet jak wyglądają walenie
W razie problemów pisz.
Plugsy, pluginy, wtyczki to zewnętrzne moduły (w postaci plików dll) do obsługi poszczególnych funkcji emulatora tj.: grafika, dźwięk, napęd CDRom, gra sieciowa itd... Nie wchodząc w szegóły [które dostepne są już w dziale {Teksty > Konfiguracja} - jesli jesteś ciekawy zajrzyj tam] polecałbym Ci ściągnięcie nasępujących wtyczek (pluginów):I mam z tym nie mały kłopot troche czytałem na temat tych emulatorów ale za cholere nie chwytam tych plugs chuds nie wiem już sam zgłupiałem
Wideo: Petes GPU 1.71 [korzystaj z Pete`s OpenGL - jeden z zestawu wtyczek Pete`s GPU]
Dźwięk: Eternal SPU 1.4 [plik do ściągnięcia przez jeden z niusów na stronie]
CDRom: PeopS CDR... [z działu {Download}]
Opisy konfiguracji pszczególnych wtyczek znajdziesz we wspomnianym dziale {Teksty > konfiguracja}, z tym że Eternal SPU jest opisany w starej wersji (1.3) więc do konfiguracji nowszej wspomóż się TYM tematem
ASPI to sterowniki napędu CDRom > znacznie polepszające działanie emulatora. Pozatym w zasadzie są przez niego wymagane. Plik znajdziesz w dziale Download - użyj wyszukiwarki i wpisz ASPI.. lub udaj sie do sekcji {Download > narzędzia} i odnajdź plik "Force ASPI"nie wiem może coś ominołem a i nie wiem co to jest to ACPI(czy coś) jak mnie ktoś powie co to i jak mam to sprawdzić to udziele informacji o tym.
i jeszcze jedno
To domyślne stery WinXP dla kart nVidii - ściągnij i zainstaluj nowe (4X.XX) sterowniki dla swojej karty graficznej bądź zainstaluj te dostarczone przez sprzedawcę sprzętu... ewentualnie Detonatory (stery nVidii) znajdziesz na krążkach CD dołaczonych do gazet o tematyce Komputery / Gry Komputerowe, a nawet wrwaz z niektórymi grami np. UT2003...NVIDIA GeForce4 MX 440 (sterownik wersja 2.9.4.2 Microsoft Windows Hardware Compatibility Publisher)
kwestia BIOSu - jesli nie znajdziesz go sam wyślij mi (lub komuś innemu) PW.
poczytaj artykuły ze strony szczególnie te z sekcji konfiguracja. Przeglądnij Forum i FAQ - można się sporo w ten sposób dowiedzieć - nawet jak wyglądają walenie
W razie problemów pisz.
2BII!2B