Problem z odpaleniem pliku .bin

Problemy z emulatorem ePSXe i narzędziami dla niego przeznaczonymi.
przychu
Junior
Junior
Kontakt:

Problem z odpaleniem pliku .bin

Post autor: przychu »

Nie wiem konfiguracje video mam dobrą sound i Cdrom tez i gra po prostu sie wylacza moze cos z bios ale nie wiem prosze was o porade i jeszcze jak czytalem FAQ to tam bylo napisane ze mozliwe to przez sterowniki karty graficznej ale mam aktualne z przed dwoch tygodni. wiec prosze was o pomoc.
Kaczka to max co moze z ciebie byc...
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Zacznijmy od zasadniczego pytania >> Co to za gra ? <<

i poproszę klik (2gi nius na str głównej - dziś charytatywnie zbieram kliki ;) )
2BII!2B
przychu
Junior
Junior
Kontakt:

jets to iso sciagniete z netu i nazywa sie Dragon ball GT final bout.
Mortus
Administrator
Administrator

Post autor: Mortus »

Skoro z netu to całkiem możliwe (powiem nawet bardzo prawdopodobne), że dzieje sie tk, ponieważ obraz gry jest zwalony - miałem z tą grą podobny problem, ale mi wyłączało się chyba po wybraniu czegokolwiek w głównym menu (arcade / options etc.)
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
przychu
Junior
Junior
Kontakt:

Mi sie wylacza odrazy jak tylko dam iso nawet sie nie pokazyje jakis ekran po prostu wylacza sie emulator wiec sprubuje znalesc sobie inna wersje tego iso i z gory za wszystko dziekuje.
eisen
Junior
Junior

Post autor: eisen »

ja mam ten sam problem...ale to chyba jest ogolny problem z odpaleniem emulatora...bo jesli chodzi o iso to dziala mi np pod vgsem... to musi byc cos z samym emu albo jego konfiguracją,bo pod epsxe pojawia sie czarny ekran...i za moment wybija z powrotem do windowsa :/ help :)
P.S. Ładna krowka :)
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Kontakt:

AFAIK, jeśli chodzi o pełną wersję gry i jej kompatybilność z emulatorem to nie ma większych problemów - zobacz sam:
http://www.psemu.pl/modules.php?name=Ko ... tent&id=47
... może to problem z najnowsza wersją emulatora - wątpię, ale warto sprawdzić czy gra chodzi na starszej wersji (daj znać jeśli to zrobisz)

..ew. skontaktuj się z autorem ww wpisu i zapytaj jego.
2BII!2B
eisen
Junior
Junior

Post autor: eisen »

juz sopx...okazalo sie ze to byla niekompatybilnosc plugina dzwiekowego... juz skonfigurowalem i jest okz...po prostu Eternal nie zgadzal sie z moją zintegrowaną kartą muzyczną :D
przychu
Junior
Junior
Kontakt:

sory ze nie odpisywalem ale mialem awarie netu i musze powiedzec ze te iso chodzi mi na innym emulatorze (vgs) bez zarzutow tylko na epsxe najnowszej wersji (to jest chyba 1.60) nie hce mi chodzic zadna gra nie wiem czy mam zle konfiguracje ustawione ale jak wlaczam iso to nie pisze ze mam nie ustawiona albo zle ustawiona np. config sound tylko probbuje otworzyc i sie wylacza po prostu jak narazie nie mam problemu bo odpalam giere na vgs ale tez u mojego kumpla juz na vgs nie chodzi tak samo jak i na epsxe byc moze to dlatego ze ja mam win98se a on ma winMe i vgs nie chodzi pod tego winka ale nie wiem poszukam vgs pod milenium i dzieki ze sie zainteresowaliscie tym postem :D
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Kontakt:

Po Twoim wpisie wnioskuje, że rzeczywiście masz coś zaamieszane z konfiguracją - włącz okno debuggera (opcja {Run > Enable Logs} w najnowszym ePSXe) i skopiuj całą zaawartoś wyświetlaną podczas uruchamiania do okienka odp. na forum...
Dzięki temu powiem Ci gdzie zagnieździł się błąd i jak go usunąć.

Na razie spróbuj jednak zmienić plugin dźwiękowy na Eternal SPU i ustaw go tak jak opisano w dzilale {Teksty > Konfiguracja}... Może pomoże :) Daj znać jaki rezultat i wklej informacje o które prosiłem.
2BII!2B
ODPOWIEDZ